Bőrgyógyászat - Kozmetológia

Főoldal / Szakterületeink / Bőrgyógyászat - Kozmetológia

Általános bőrgyógyászati kozmetológiai rendelés és tanácsadás.

Lézeres és IPL kezelések:

  1. érelváltozások kezelése
  2. bőrfiatalítás
  3. tartós szőrtelenítés
  4. CO2 lézeres kezelés
  5. kisműtétek

1. Érelváltozások kezelése

Az dióda lézer, mint ún. vascularis lézer, kiválóan alkalmas naevus flammeus (tűzfolt), érdaganatok, rosacea, pók-naevusok, bizonyos méretig seprűvénák kezelésére. Mindezt úgy, hogy a megfelelő hullámhosszú sugárnyaláb energiája szelektíven a vörös vértestecskékben lévő haemoglobinban nyelődik el, melynek következtében a vérerek roncsolódnak majd felszívódnak, miközben a hám és a környező ép szövetek sértetlenek maradnak.

Érelváltozások kezelése IPL készülékkel

Speciális szűrőt tartalmazó fejjel az IPL készülék használható főleg az arc, a nyak, de egyéb régiókban megjelenő, esztétikailag zavaró értágulatok (tűzfolt, felületes érdaganatok, rosacea, pók-naevusok, stb.) kezelésére. A készülék által kibocsátott fény a vörös vértestecskékben lévő haemoglobinban nyelődik el, melynek következtében a vérerek roncsolódnak majd felszívódnak, miközben a hám és a környező ép szövetek sértetlenek maradnak.

A kezelés után enyhe bőrpír, minimális vizenyő (oedema) előfordulhat, mely legtöbb esetben 1-2 óra alatt megszűnik. Ritkán egy-másfél napig ez a kellemetlenség elhúzódhat. Érkezelés esetén a kezelt erek területén lila bevérzések, minimális fájdalom vagy seb ritkán előfordulhat, de ez 5-10 napon belül eltűnik.

2. Bőrfiatalítás

Az IPL kezelés bőrfiatalító hatása hármas effektuson alapul. Egyrészt a bőrön jelentkező pigmentegyenetlenségek, pigmentfoltok, időskori pigmentált elváltozások eltűnését eredményezi, mintegy "lehámlasztva" azokat. Másrészt az idősödő, fénykárosodott bőrre jellemző értágulatokat tünteti el. Harmadrészt a kollagéntermelés serkentésével a bőr textúráját, állagát javítja, a bőr feszesebbé, fiatalosabbá válik. Bőrfiatalítás esetén, bőrtípustól függően, általában 3–5 kezelésre van szükség. Az eljárás sikerrel kombinálható egyéb kozmetológiai beavatkozásokkal.

A kezelés menete hasonlít a szőrtelenítéshez, ugyanakkor az itt használt nagyobb energiák miatt a kezelés utáni gyulladás elhúzódóbb lehet (néhány napig). Nagyon fontos a kezelések előtti, és közbeni, ill. az eredmény maximalizálása miatt a kezelések utáni szigorú fényvédelem!

3. Tartós szőrtelenítés

Az IPL (intenzív pulzáló fény) egy biztonságos és hatásos szőrtelenítő, bőrfiatalító eljárás, mely a legtöbb bőrtípuson és szőrszín esetében használható, eredményessége, a szükséges kezelések száma azonban nagymértékben függ ezektől.

Szőrtelenítéskor a fény a szőrtüszőben lévő pigmentben (melanin) elnyelődve roncsolja a hajhagymákat, míg más hullámhosszúságú fénysugarak a szőrtermelő sejtek vérellátását állítják le, megakadályozva ezzel az újranövekedést.

A kezelés menete nagyon egyszerű. Egy speciális védőszemüveg felvétele után a paciens elhelyezkedik egy kényelmes kezelőágyon, majd a kezelést végző szakember egy kezelőfej segítségével a kívánt bőrterületre irányítja a fényimpulzusokat. A beavatkozás során enyhe égő érzés jelentkezhet, de ez a kellemetlenség hűtéssel azonnal megszüntethető. A kezelés gyors, pl. mindkét lábszár szőrtelenítéséhez kb. 40 perc szükséges. Az első kezelés előtt egy kisebb területen próbakezelést végzünk

A kezelés után már azonnal észrevehetők bizonyos változások, a szőrszálak kihullása pedig két hét elteltével várható. Mivel a szőrszálak a növekedés különböző fázisaiban vannak és csak a növekvő szakaszban lévő szőrszálak nyelik el a fénysugarakat, tartós eredmény 3–6 kezelés után várható.

Az IPL kezelés mellékhatása minimális. Kis mértékű érzékenység, bőrpír, enyhe gyulladás előfordulhat a kezelés után, ugyanakkor ezek hűsítő gél használata mellett gyorsan megszűnnek. A kezelés után a paciens azonnal visszatérhet mindennapi teendőihez.

4. Széndioxid lézer kezelés

A bőrön kialakult különböző eredetű szemölcsök, időskori bőrelváltozások, vírusos eredetű szemölcsök kezelésére alkalmas berendezés.

A széndioxid lézer energiája a szövetekben lévő vízmolekulákban nyelődik el. Így a lézernyaláb a víztartalmú szöveteket felmelegíti, elpárologtatja. A kezelés közben füst keletkezik, melyet egy speciális elszívó készülékkel vezetünk el a kezelt területről. Ennek ellenére az esetleges, a levegőbe került részecskék által átvitt fertőzés elkerülésére fontos, hogy a beteg tájékoztassa kezelőorvosát az esetlegesen fennálló vírusfertőzéséről.

A kezelés felületi vagy infiltrációs helyi érzéstelenítésben történik. A lézerkezelés után száraz sebalap marad vissza, amely az elkövetkezendő napok során nedvezhet és vastag pörk képződése után a seb lassan gyógyul. A sebgyógyulás 2-3 hétig, esetleg még hosszabb ideig is tarthat. Fontos, hogy a sebet antibiotikus, antiszeptikus kenőccsel kezelje és fedőkötéssel borítsa, mert a pörk fellazítása, vakarása elhúzódó sebgyógyulást, hegesedést eredményezhet.

5. Kisműtétek

A kozmetológiai rendelés keretei között különböző kisműtétek végzésére is mód van. Helyi érzéstelenítésben anyajegyek, kisebb bőrelváltozások kimetszését, szövettani vizsgálatát végezzük. Minden esetben a várhatóan legjobb kozmetikai eredményt adó seb-egyesítési technikát alkalmazzuk.

A szemölcsök, fibromák eltávolítása diathermiás kezeléssel is történhet. Szükség esetén fagyasztásos (kryotherápiás) kezelés végzésére is mód van.

Fontos figyelmeztetések lézer és IPL kezelésekkel kapcsolatban:

Kérjük, tájékoztassa a kezelést végző személyt esetleges belgyógyászati, bőrgyógyászati, neurológiai betegségéről, az Ön által szedett gyógyszerekről, ismert allergiáról. Kérjük, feltétlenül jelezze menses, illetve terhesség esetleges fennállását. A kezelések előtt, között és után napozás tilos, ez ügyben konzultáljon kezelőorvosával.

Az IPL készülékkel végzett beavatkozások szövetkárosodáshoz, kisebesedéshez nem vezetnek. Gyors, fájdalommentes, így érzéstelenítő injekciót ill. altatást sem igényelnek. Érkezelés esetében általában rögtön mutatkozik javulás, de a végleges eredmény leméréséhez több hét kell. Szőrtelenítés után hetekkel, ránckezelés után hónapokkal alakul ki a maximális eredmény.

A kezelés után enyhe bőrpír, minimális vizenyő (oedema) előfordulhat, mely legtöbb esetben 1-2 óra alatt megszűnik. Ritkán – egy-másfél napig – ez a kellemetlenség elhúzódhat. Érkezelés esetén a kezelt erek területén lila bevérzések, minimális fájdalom vagy seb ritkán előfordulhat, de ez 5-10 napon belül eltűnik.

A széndioxid lézeres kezelések során a különösen mélyen fekvő elváltozások (pl. tetoválás) lézeres kezelése nagyobb valószínűséggel okozhat hegesedést. Ez kezdetben nem feltűnő, majd az esetek kb. 20-30 %-ában fehér vagy barnás elszíneződés, "vadhús"-szerű hegek jelentkezhetnek, melyek kozmetikai szempontból zavaróak. A pörk leválása után használjon magas faktorszámú fényvédőkrémet 2-3 hónapig.

A kezeléseket csak szakmailag megalapozott indikációval, a lehető legnagyobb körültekintéssel végezzük. Ennek ellenére előfordulhat, hogy a kezeléssel nem érjük el a kívánt eredményt. Emiatt a kezelőorvos, a SE Bőrklinika és a készüléket gyártó cég az eredményre garanciát nem vállal.

Számítógépes anyajegy szűrés - videodermatoscoppal

A rosszindulatú bőrdaganatok, illetve ezek legveszélyesebb fajtája – melanoma - évről évre egyre több embernél okoz megbetegedést.

A melanoma korai felismerése döntő jelentőségű, mert a daganat ─ időben felállított diagnózis esetén ─ egyszerű, helyi érzéstelenítésben végzett műtéttel eltávolítható, ami legtöbbször teljes gyógyulást hoz. Késői felismeréskor azonban a belső szervi áttétek kialakulási kockázata megnő, a gyógyulás esélye pedig romlik!

A melanoma gyakran anyajegy talaján alakul ki, de felléphet ép bőrterületen is. Az anyajegyek változása önvizsgálat és szűrővizsgálat segítségével nyomon követhető.

Az anyajegyek vizsgálatában néhány éve a digitális videodermatoscop lényeges segítséget nyújt a bőrgyógyász szakorvosoknak. A digitális kamerával összekapcsolt, ötvenszeres nagyításra is képes speciális nagyítóval készített képeket számítógépes program segítségével tároljuk és elemezzük. Az elraktározott képek lehetőséget nyújtanak arra, hogy a következő vizsgálat alkalmával összehasonlító elemzéssel a legkisebb gyanús változást is felismerjük, ezáltal a rosszindulatú bőrdaganat minél előbb eltávolításra kerüljön.

Teljes biztonságot természetesen semmilyen módszer nem jelent, de az anyajegy vizsgálat ezen legmodernebb formája fontos segítséget jelent a rosszindulatú bőrdaganatok korai felismerésében és gyógyításában.

Kapcsolódó orvosok

Prof. Dr. Sárdy Miklós
Prof. Dr. Sárdy Miklós
Diploma megszerzésének helye, ideje:
Semmelweis Egyetem, 1995
Dr. Blága Kincső
Dr. Blága Kincső
Diploma megszerzésének helye, ideje:
Debreceni Egyetem, 2015
Dr. Bánvölgyi András
Dr. Bánvölgyi András
Diploma megszerzésének helye, ideje:
Semmelweis Egyetem, 2007
Dr. Fábián Melinda
Dr. Fábián Melinda
Diploma megszerzésének helye, ideje:
Semmelweis Egyetem
Dr. Holló Péter
Dr. Holló Péter
Diploma megszerzésének helye, ideje:
Semmelweis Egyetem, 1993
Dr. Kiss Norbert Ferenc
Dr. Kiss Norbert Ferenc
Diploma megszerzésének helye, ideje:
Semmelweis Egyetem, 2016
Dr. Kovács Anikó
Dr. Kovács Anikó
Diploma megszerzésének helye, ideje:
Semmelweis Egyetem, 2009
Dr. Kuroli Enikő
Dr. Kuroli Enikő
Diploma megszerzésének helye, ideje:
Semmelweis Egyetem Budapest, 2001
Dr. Lőrincz Kende Kálmán
Dr. Lőrincz Kende Kálmán
Diploma megszerzésének helye, ideje:
Semmelweis Egyetem, 2012
Dr. Poór Adrienn
Dr. Poór Adrienn
Diploma megszerzésének helye, ideje:
Semmelweis Egyetem, 2011
Dr. Preisz Klaudia
Dr. Preisz Klaudia
Diploma megszerzésének helye, ideje:
Semmelweis Egyetem, 1992
Dr. Róbert Lili
Dr. Róbert Lili
Diploma megszerzésének helye, ideje:
Semmelweis Egyetem, 2017
Dr. Silló Pálma
Dr. Silló Pálma
Diploma megszerzésének helye, ideje:
Semmelweis Egyetem, 2001
Dr. Tóth Béla
Dr. Tóth Béla
Diploma megszerzésének helye, ideje:
Debreceni Tudományegyetem, 2002
Dr. Tóth Veronika
Dr. Tóth Veronika
Diploma megszerzésének helye, ideje:
Semmelweis Egyetem, 2002

Árak

Aktuális árainkért kattintson ide!

Szakterület - kereső Orvoskereső

Blog

Utazási medicina – oltás és gyógyszeres megelőzés

Utazási medicina – oltás és gyógyszeres megelőzés

Dr. Kardics Kinga a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinika trópusi betegségek szakorvosa, - akinek kiemelt szakterülete a gyermekek kezelése - többek között elmondta, hogy az utazás megtervezésénél is a tudatosság legyen a fő szempont. Az utazás előtt 6-8 héttel tájékozódjunk az úticélhoz kapcsolódóan, és keressünk fel oltóközpontot konzultációra és esetleg a szükséges oltások beadására is. Tovább

Központi előjegyzés:

Hétfő – Csütörtök: 08:00 – 18:00

Péntek: 08:00 – 16:00

+36 1 550 7007

elojegyzes@semmelweispremium.hu

Social media