Röntgen

Főoldal / Szakterületeink / Röntgen

A hagyományos röntgenképek röntgensugár segítségével készülnek. Ez az erős sugárzás áthatol a testen és csak bizonyos szervekben, legfőképpen a csontokban nyelődik el, szóródik szét.

Az áthatoló, szétszóródó sugarak a test mögé helyezett filmre érkeznek. A filmeken tulajdonképpen a szervek röntgenárnyéka jelenik meg.

Főként a csontrendszer és a tüdők vizsgálómódszereként ismert, de alkalmas lágyszövet (emlő), a hasi szervek vizsgálatára is. A medence, a gerinc és a végtagok röntgenvizsgálata törést, ficamot, csontritkulást, kóros meszesedéseket mutathat ki. Az urológiában a röntgen a vese és a húgyhólyag vizsgálatára használható fel. A röntgen vizsgálat kismértékű sugárterheléssel jár, emiatt csak korlátozott számban ismételhető, méhen belüli magzatra veszélyes!

A vizsgálatok írásos kiértékelését 5 munkanapon belül juttatjuk el Páciensünk részére.

Kapcsolódó orvosok

Dr. Gyebnár János
Dr. Gyebnár János
Diploma megszerzésének helye, ideje:
Semmelweis Egyetem, 2009
Dr. Kiss Katalin
Dr. Kiss Katalin
Diploma megszerzésének helye, ideje:
Semmelweis Egyetem, 1982

Árak

Aktuális árainkért kattintson ide!

Szakterület - kereső Orvoskereső

Blog

Utazási medicina – oltás és gyógyszeres megelőzés

Utazási medicina – oltás és gyógyszeres megelőzés

Dr. Kardics Kinga a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinika trópusi betegségek szakorvosa, - akinek kiemelt szakterülete a gyermekek kezelése - többek között elmondta, hogy az utazás megtervezésénél is a tudatosság legyen a fő szempont. Az utazás előtt 6-8 héttel tájékozódjunk az úticélhoz kapcsolódóan, és keressünk fel oltóközpontot konzultációra és esetleg a szükséges oltások beadására is. Tovább

Központi előjegyzés:

Hétfő – Csütörtök: 08:00 – 18:00

Péntek: 08:00 – 16:00

+36 1 550 7007

elojegyzes@semmelweispremium.hu

Social media