Mammográfia

Főoldal / Szakterületeink / Mammográfia

Az időben kimutatott elváltozás hatékonyan gyógyítható! A vizsgálat az emlő daganatos betegségeinek ábrázolására alkalmas.

Kimutatja az emlő jóindulatú és rosszindulatú betegségeit, vagy azok jelenlétére közvetett jelekkel utalhat.

A hagyományos röntgenfelvételektől eltérő fizikai paraméterekkel és fotótechnikával készül az emlő röntgenfelvétele, a mammográfia. Emiatt alkalmas arra, hogy a lágyrészek finom szerkezeti eltéréseit kimutassa. Az emlőkről külön-külön, 2-2 felvétel készül.

A filmeket hívórendszeren keresztül előhívják, rendszerezik.

Pontos adminisztratív munka biztosítja, hogy az adott betegről készült felvételek biztosan az ő anyagát tartalmazó kartonhoz kerüljenek. A felvételeket a radiológus orvos átnézi, elolvassa a betegségével kapcsolatos dokumentációt, majd megírja véleményét.

Kapcsolódó orvosok

Dr. Tóth Mónika
Dr. Tóth Mónika
Diploma megszerzésének helye, ideje:
Pécsi Orvostudományi Egyetem, 2001

Árak

Aktuális árainkért kattintson ide!

Szakterület - kereső Orvoskereső

Blog

Utazási medicina – oltás és gyógyszeres megelőzés

Utazási medicina – oltás és gyógyszeres megelőzés

Dr. Kardics Kinga a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinika trópusi betegségek szakorvosa, - akinek kiemelt szakterülete a gyermekek kezelése - többek között elmondta, hogy az utazás megtervezésénél is a tudatosság legyen a fő szempont. Az utazás előtt 6-8 héttel tájékozódjunk az úticélhoz kapcsolódóan, és keressünk fel oltóközpontot konzultációra és esetleg a szükséges oltások beadására is. Tovább

Központi előjegyzés:

Hétfő – Csütörtök: 08:00 – 18:00

Péntek: 08:00 – 16:00

+36 1 550 7007

elojegyzes@semmelweispremium.hu

Social media